1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


Trobada d’intercanvi per conèixer bones pràctiques enoturístiques al Penedès i al Bages

Una vintena d’empresaris del sector turístic de la Terra Alta visiten els territoris del Penedès i del Bages per conèixer bones pràctiques de gestió enoturística.

Llegeix més...

Viatge de benchmark per a conèixer les millors pràctiques d’oleoturisme a les Garrigues i Segrià Sec

Inscriu-te!

Aquest programa està dissenyat per mostrar experiències i visites oleoturístiques que difereixin entre elles, tant pel tipus d’agent que les organitza com pels públics als quals van dirigides, de manera que el ventall de propostes sigui el més ampli i útil possible. També tindrem l’oportunitat de conèixer alguns dels agents més implicats en el desenvolupament de l’oleoturisme en aquest territori i que ens expliquin el seu recorregut en el desenvolupament de l’oleoturisme a les Garrigues-Segrià Sec.

Programa Complet

Cost de les visites + dinar (esdeveniment gastronòmic): 20 €persona

La sortida serà desde el Centre Empresarial de Gandesa Polígon Industrial “ La Plana”, Parcela 33.

En transport propi, optimitzant vehicles.

Taller publicoprivat sobre l’impacte socioeconòmic del Camí Natural – Via Verda de Val de Zafán

Avui, dia 5 de febrer de 2019, ha tingut lloc al Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports de Prat de Comte un taller amb la participació d’una cinquantena d’agents públics i privats, en el qual han pogut analitzar l’impacte socioeconòmic, el diagnòstic i les perspectives de futur de la Via Verda Val de Zafán  (Terol-Tarragona). Aquesta acció és una iniciativa de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols (FEE), entitat que està realitzant, per encàrrec del Ministeri d’Agricultura, Pesca y Alimentació (MAPA), un estudi sobre l'ús i impacte socioeconòmic dels camins i les vies verdes inclosos dins del Programa Nacional de Desenvolupament Rural (PNDR).

El Camí Natural Via Verda Val de Zafán ha estat un dels sis itineraris pilot elegits pel Ministeri i l’equip redactor de l’estudi per a la celebració d’un taller amb entitats publiques i privades. Aquest taller, la tècnica i dinàmica del qual ha estat la d’un grup de discussió amb preguntes obertes, té com a objectiu completar l’estudi en curs que s’està realitzant mitjançant una enquesta i entrevistes als gestors de camins naturals i vies verdes de tot l’Estat. La visió i l'opinió dels empresaris, les entitats publiques i els agents socials de la zona és fonamental per a complir amb els objectius de l’estudi i aproximar-se a un amidament de l’impacte d’aquests itineraris al territori.

En el decurs de la sessió, s’han assenyalat un seguit de mancances que s'haurien de solucionar per a potenciar encara més aquest actiu turístic, com ara l'execució de la totalitat dels trams que conformen la via de Val de Zafán o la creació d’un òrgan de gestió, manteniment i promoció únic amb la implicació del sector públic i privat, amb la dotació de més recursos econòmics per part de les administracions supracomarcals amb la finalitat de contribuir a la despesa global.

La Via Verda ha generat un important impacte social i econòmic al territori, ja que desestacionalitza la demanda, ofereix oportunitats de negocis, fixa la població al territori i ha esdevingut un gran reclam turístic que ha contribuït molt positivament al desenvolupament de les comarques incloses en el seu recorregut.

 

Taller per analitzar l'impacte socioeconòmic de l'impacte de la Via Verda a Prat de Comte

La Fundación de los Ferrocarriles Españoles (FFE) està realitzant, per encàrrec del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), un estudi sobre el "Nivell d'ús i impacte socioeconòmic dels Camins Naturals i Vies Verdes inclosos dins del Programa Nacional de Desenvolupament Rural (PNDR) ".

El Camí Natural Via Verda Val de Zafan (Terol-Tarragona) ha estat un dels 6 itineraris "pilot" elegits pel Ministeri i l'equip redactor de l'estudi per a la celebració d'un taller amb entitats públiques i privades.

La tècnica i dinàmica d’aquest taller serà la d'un grup de discussió amb preguntes obertes i té com a objectiu completar l'estudi en curs que s'està realitzant a través d'una enquesta i entrevistes als gestors de Camins Naturals-Vies Verdes de tot l'Estat espanyol.

La visió i opinió dels empresaris, entitats públiques i agents socials de la zona és crucial per complir amb els objectius de l'esmentat estudi i aproximar-se a un mesurament de l'impacte d'aquests itineraris en els territoris.

D'aquesta manera, el dia 5 de febrer, tindrà lloc un taller per analitzar l'impacte socioeconòmic de l'itinerari, diagnòstic i les seves perspectives de futur, amb les següents activitats:

• 9:30-10:30. Entrevista en profunditat als gerents / responsables del CN - VV Val de Zafán

• 11:00-00:30. Taller públic - privat sobre l'impacte socioeconòmic del Camí Natural - Via Verda Val de Zafán

Lloc: Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports. Ctra. T-330, km 27. Prat de Comte

La Terra Alta serà pionera en la implementació dels espais test agraris a Catalunya

La Terra Alta és un dels territoris seleccionats pel Projecte Innovador sobre espais test agraris, gràcies a la participació de la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal de la Terra Alta que participa com a soci beneficiari en el Grup Operatiu RETA, per impulsar una Xarxa d’Espais Test Agraris a l’Estat Espanyol. La manca de relleu generacional i la necessitat d’implementació de nous ramats al territori, són dos dels elements que han motivat l’entitat a formar part del Projecte Innovador.

Gràcies al suport de la Red Rural Nacional del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, en relació amb l’Associació Europea per la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles (AEI-Agri) i amb finançament FEADER, s’ha creat el Grup Operatiu RETA on hi col·laboren entitats catalanes i extremenyes. El projecte està liderat per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), que compta amb la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), amb l’Associació Rurbans-Escola de Pastors de Catalunya i amb la Federació d’ADF’s de la Terra Alta. Per la part Extremenya, són la Red Extremeña de Desarollo Rural (REDEX), el Grup d’Acció Local TAGUS, la Cooperativa Cooprado i la Universitat d’Extremadura, les entitats que hi participen activament. A més a més, el Grup Operatiu compta amb la col·laboració d’altres entitats com són la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Lleida, l’Associació Nacional de criadors d’oví de raça ripollesa (ANCRI), l’Ajuntament de Arroyo de la Luz i la xarxa francesa RENETA. El grup està coordinat per Neus Monllor, consultora agrosocial especialitzada en desenvolupament rural i relleu generacional.

Llegeix més...

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································
·································
·································
  3r Premi Administració Oberta 2017

Cercador de les administracions públiques