1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


‘3 territoris’ presenta el seu nou web, www.3territoris.org


Aquesta és una eina més de promoció i difusió dels 3 territoris

Aquest matí s’ha presentat el nou web de ‘Tres territoris, una mateixa terra’, que engloba a la ‘Comarca del Matarranya’, la comarca de ‘la Terra Alta’ i ‘Morella-Els Ports’, denominada www.3territoris.org. Tres territoris és un projecte de cooperació i promoció de las tres zones, que estan a la vegada unides per lligams històrics, de veïnatge, comerç i turisme.

En aquesta ocasió, s’ha creat un web conjunt, amb els següents apartats:

-       Home: una pantalla d’inici clara, amb fotografies dels tres territoris.

-       El projecte 3 territoris: una explicació d’aquest projecte cooperatiu entre tres administracions diferents

-       El camí dels 3 territoris: en aquest apartat, en el que actualment s’està treballant, es mostrarà una ruta senderista que creuarà les tres terres.

-       Agenda: apartat en el que es mostren tots els events d’interès al llarg de tot l’any.

-       Blog: un blog amb notícies actuals sobre els tres territoris, de diverses temàtiques: natura, paisatge, patrimoni…

 

La direcció web és: http://www.3territoris.org/es/

 

Experiència prèvia de ‘Tres territoris, una mateixa terra’

Morella-Els Ports, Matarranya i la Terra Alta estan dividides administrativament en tres províncies i comunitats diferents, però comparteixen una cultura i una forma de vida molt paregudes: en èpoques passades, els antics lligams comercials, amb rutes que començaven a l’interior i arribaven fins el Mediterrani i viceversa; les fires, que suposaven el punto de trobada comercial; els vincles que s’estableixen entre les tradicions de cada comarca, similars en molts aspectes, la gastronomia, amb plats i postres que encara que canvien de nom, tenen el mateix sabor… En l’actualitat, de caràcter agrícola i ramader, en els territoris es cultiva l’olivera, la vinya, l’ametlla.  En ramaderia, els productes càrnics derivats del porc i del corder són la base econòmica de les tres àrees. Les manifestacions culturals, la gastronomia, el paisatge, l’arquitectura o la llengua, fan que el visitant no distingeixi les fronteres administratives, i relacioni les tres comarques amb un únic territori.

S’han realitzat diferents presstrip ‘tres territoris’, s’ha editat un mapa comú, existeix un logo dels 3 territoris i s’estan realitzant accions puntuals en conjunt. Properament, se celebrarà l’‘Intercanvi professional 3 territoris’, entre agents turístics, empresarials i productors, a la comarca del Matarranya, després d’haver-se celebrat a Morella i a la Terra Alta.  Tot, sempre amb l’objectiu de dinamitzar el turisme i crear sinèrgies entre els diferents agents territorials.

 

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································
·································
·································
  3r Premi Administració Oberta 2017

Cercador de les administracions públiques