1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


‘3 territoris’ presenta el seu nou web, www.3territoris.org


Aquesta és una eina més de promoció i difusió dels 3 territoris

Aquest matí s’ha presentat el nou web de ‘Tres territoris, una mateixa terra’, que engloba a la ‘Comarca del Matarranya’, la comarca de ‘la Terra Alta’ i ‘Morella-Els Ports’, denominada www.3territoris.org. Tres territoris és un projecte de cooperació i promoció de las tres zones, que estan a la vegada unides per lligams històrics, de veïnatge, comerç i turisme.

En aquesta ocasió, s’ha creat un web conjunt, amb els següents apartats:

-       Home: una pantalla d’inici clara, amb fotografies dels tres territoris.

-       El projecte 3 territoris: una explicació d’aquest projecte cooperatiu entre tres administracions diferents

-       El camí dels 3 territoris: en aquest apartat, en el que actualment s’està treballant, es mostrarà una ruta senderista que creuarà les tres terres.

-       Agenda: apartat en el que es mostren tots els events d’interès al llarg de tot l’any.

-       Blog: un blog amb notícies actuals sobre els tres territoris, de diverses temàtiques: natura, paisatge, patrimoni…

 

La direcció web és: http://www.3territoris.org/es/

 

Experiència prèvia de ‘Tres territoris, una mateixa terra’

Morella-Els Ports, Matarranya i la Terra Alta estan dividides administrativament en tres províncies i comunitats diferents, però comparteixen una cultura i una forma de vida molt paregudes: en èpoques passades, els antics lligams comercials, amb rutes que començaven a l’interior i arribaven fins el Mediterrani i viceversa; les fires, que suposaven el punto de trobada comercial; els vincles que s’estableixen entre les tradicions de cada comarca, similars en molts aspectes, la gastronomia, amb plats i postres que encara que canvien de nom, tenen el mateix sabor… En l’actualitat, de caràcter agrícola i ramader, en els territoris es cultiva l’olivera, la vinya, l’ametlla.  En ramaderia, els productes càrnics derivats del porc i del corder són la base econòmica de les tres àrees. Les manifestacions culturals, la gastronomia, el paisatge, l’arquitectura o la llengua, fan que el visitant no distingeixi les fronteres administratives, i relacioni les tres comarques amb un únic territori.

S’han realitzat diferents presstrip ‘tres territoris’, s’ha editat un mapa comú, existeix un logo dels 3 territoris i s’estan realitzant accions puntuals en conjunt. Properament, se celebrarà l’‘Intercanvi professional 3 territoris’, entre agents turístics, empresarials i productors, a la comarca del Matarranya, després d’haver-se celebrat a Morella i a la Terra Alta.  Tot, sempre amb l’objectiu de dinamitzar el turisme i crear sinèrgies entre els diferents agents territorials.

 

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································

Cercador de les administracions públiques


Consell Comarcal Totes les administracions