1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


Activitats de Benvingut a Pagès 2017 a la comarca de la Terra Alta

 

 Del 3 al 5 de juny se celebra l'edició d'enguany de Benvinguts a Pagès, una iniciativa que obre les portes d'explotacions agrícoles i ramaderes, i d'empreses de producció agroalimentària a tothom que estigui interessat a conèixer l'activitat pagesa del país. A la comarca de la Terra Alta hi participen un total de cinc explotacions agràries, cinc restaurants i deu establiments d’allotjament. A més, la comarca oferirà als visitants fins a nou activitats complementàries diferents, amb l’objectiu que els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i elaborats ala contrada.

Durant els dies d'aquesta activitat es podran visitar les instal·lacions de diferents productors agroalimentaris de la Terra Alta: Biocaseres, de Caseres (oli i olives); Celler Coma d'en Bonet, de Gandesa (vi); Celler Xavier Clua, de Vilalba dels Arcs (vi); Identitat Extra Virgin Olive Oil, de la Fatarella (oli i olives); Productes de Casa SAT Llopis, de la Fatarella, (begudes, fruita seca, herbes aromàtiques, mel i altres productes dolços; oli i olives).

A banda dels productors, cinc  restaurants de la Terra Alta s'afegeixen a les jornades, concretament: Bar Restaurant Oníria (Gandesa), La Casa Ecoògica (la Fatarella), La Catedral del Vi (el Pinell de Brai), Restaurant Ginebrals (Gandesa) i Restaurant Nou Moderno (Vilalba dels Arcs).

Finalment, deu establiments d'allotjament de diverses localitats de la contrada participen a Benvinguts a Pagès 2017: Apartaments Els Temporerers-Lo portal de la Terra Alta (Corbera d'Ebre), Apartaments La Farinera (Horta de Sant Joan), B&B El Petit Shangri-la (la Fatarella); Ca La Leonor (Bot); Cal Badat (Arnes); Cal Tomàs (Bot); Hotel Restaurant Nou Moderno (Vilalba dels Arcs); La Casa dels Abeuradors (Gandesa), Les Valletes (Arnes) i Vilar Rural d'Arnes.

En l'apartat d'activitats complementàries, la Terra Alta ofereix una degustació de mels i de trufes de xocolata amb mel; l'activitat Enoaventura't: aventura + enoturisme; enoturisme amb BTT: una descoberta del paisatge de la garnatxa blanca; l'activitat esport + oli + natura + salut; un recorregut per la finca el Tossal: un exemple de conservació de la biodiversitat i custòdia del territori a les Terres de l'Ebre;  la ruta als cellers de la Terra Alta, tast de vins de la Terra Alta; una visita al Centre d'Interpretació de la Mel, i visites i tastos de vi i oli al celler modernista de Pinell de Brai.

Com podem fer un cap de setmana Benvinguts a Pagès?

Al web www.benvingutsapages.cat hi ha tota la informació de les explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries que participen al Benvinguts a Pagès.

Les visites a les explotacions agràries i ramaderes són gratuïtes i no cal que reserveu abans (a no ser que sigueu un grup molt nombrós). Al web trobareu el llistat de participants per comarques o bé per producte, i a la fitxa podreu veure els horaris de les visites i les indicacions per arribar-hi.

Per planificar un cap de setmana amb gastronomia de qualitat, al mateix web trobareu els restaurants que ofereixen el menú Benvinguts a Pagès i Setmana Bio, menús que contenen plats cuinats amb productes de temporada, ecològics i del territori. I, en el cas dels allotjaments, que ens permeten fer nit a qualsevol comarca, fan ofertes especials per a tot el cap de setmana. A les fitxes del web hi trobareu la informació i les dades de contacte de cada establiment per si teniu algun dubte o voleu fer la reserva.

Les activitats complementàries són molt diverses, algunes són gratuïtes i d’altres tenen un cost associat. També trobareu tota la informació, horaris i indicacions al web www.benvingutsapages.cat

Promocions especials per als “súpers”

Tots els infants i joves que siguin del Club Súper3 tindran condicions especials el cap de setmana del Benvinguts a Pagès. Per una banda, tindran un obsequi quan visitin alguna de les explotacions participants i, d’altra banda, podran participar de forma gratuïta a les activitats complementàries.

Els organitzadors

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia. També hi col·laboren Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i un ampli ventall d'entitats i associacions del país. Enguany, la Setmana Bio s’incorpora al projecte de Benvinguts a Pagès i ambdós esdeveniments es celebraran de forma conjunta, de manera que Benvinguts a Pagès donarà el tret de sortida de la Setmana Bio, que es celebrarà del 3 al 9 de juny de 2017.


Una primera edició de Benvinguts a Pagès molt premiada

Benvinguts a Pagès va rebre en el marc d’un Congrés Europeu de Turisme Rural a Astúries organitzat per escapadarural.com, portal líder de turisme rural, el reconeixement com a millor campanya per a la promoció de destinació. Es valora que Benvinguts a Pagès ha permès incentivar l’atractiu de les escapades rurals, dinamitzar el territori i promocionar Catalunya a través de l’agricultura i la gastronomia locals.

A més, fa unes setmanes, Benvinguts a Pagès va ser reconegut amb el Premi Alimara a la Innovació en Producte o Experiència, un guardó que reconeix l’aportació de la nostra iniciativa en la promoció turística de Catalunya. Es tracta d’uns guardons creats pel CETT, campus internacional de formació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona.

 

 

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································

Cercador de les administracions públiques


Consell Comarcal Totes les administracions

Els alumnes de l’escola Doctor Ferran de Corbera d’Ebre han engegat un projecte d’ajuda als refugiats sirians anomenat “Children to children”, mitjançant l’ONG Save the children.