1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


La Via Verda de la Terra Alta, inclosa a la guia que recull les deu vies verdes accessibles de l'Estat

La Plataforma Representativa Estatal de Discapacitats Físics (PREDIF) i la Fundació de Ferrocarrils Espanyols han presentat la guia “Vías Verdes accesibles”, que conté informació sobre l'accessibilitat física, visual i auditiva de 10v ies verdes de l'Estat i de l'oferta turística del seu entorn. La Via Verda de la Terra Alta és la única de Catalunya que ha estat inclosa a la guia, ja que disposa d'un tram totalment adaptat i d'un servei de lloguer de bicicletes adaptades per a persones discapacitades.


La informació detalla les condicions d'accessibilitat dels trams de Via Verda millor adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, així com d'allotjaments, restaurants, oficines de turisme, monuments, museus, espais en la naturalesa, instal·lacions esportives i activitats d'oci per a qualsevol persona. 


Té caràcter descriptiu perquè cada persona pugui planificar el seu viatge i triar la seva destinació en funció de les seves necessitats específiques. Per això, disposa també de continguts en lectura fàcil dirigits a persones amb discapacitat intel·lectual i/o amb dificultats de comprensió lectora. 

La guia, que compta amb la col·laboració de Fundació ONCE i Fundació Vodafone Espanya, s'ha realitzat íntegrament en un web accessible (www.viasverdesaccesibles.es) que s'adapta a tot tipus de dispositius: ordinador, tauleta o dispositiu mòbil. 

En aquest sentit, s'ha prestat la màxima atenció perquè les funcionalitats i els continguts siguin usables i accessibles per a totes les persones, especialment per a les que tenen discapacitat visual. A més, el web es mantindrà viu amb l'actualització dels continguts existents i la introducció de noves vies verdes. 

Les vies verdes són antics traçats ferroviaris en desús que s'han rehabilitat com a itineraris oberts a senderistes i ciclistes. Existeixen 100 vies verdes a l'Estat espanyol que sumen una longitud de 2.000 km. El traçat còmode per passejar permet als visitants conèixer i gaudir l'entorn natural. Poden recórrer-se amb seguretat i autonomia per persones amb mobilitat reduïda, famílies amb nens, persones grans i persones amb discapacitat que freqüenten aquests camins. 

A banda de la de la Terra Alta (23 km), les vies verdes incloses en la guia són: 

Via Verda de la Serra (Cadis-Sevilla) 36 Km 
Via Verda de l'Oli (Jaén) 55 Km 
Via Verda de la Jara (Toledo) 52 Km 
Via Verda del Tajuña (Madrid) 47 Km 
Via Verda de Laciana (León) 6 Km 
Via Verda de la Senda del Oso (Astúries) 41.5 Km 
Via Verda del Nord-oest (Múrcia) 78 Km 
Via Verda d'Ojos Negros (Castelló-València) 70 Km 
Via Verda del Plazaola (Navarra-Guipúscoa) 42.5 Km

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································
·································
·································
  3r Premi Administració Oberta 2017

Cercador de les administracions públiques