1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


El conseller Rull inaugura la Festa de l'Aiguardent de Prat de Comte

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, va inaugurar diumenge l'edició d'enguany de la Festa de l'Aiguardent de Prat de Comte, un certamen que promociona durant el cap de setmana els productes agroalimentaris locals. Rull, acompanyat de l'alcalde, Joan Josep Malras, i del president comarcal, Carles Luz, van encapçalar les autoritats aplegades a la festa i han visitat un a un els participants al certamen, majoritàriament veïns de Prat que obren les seues cases per a oferir exposicions, productes i degustacions d'aiguardents i de dolços.


Rull també va visitar un seguit d'exposicions que es van organitzar amb motiu del certamen, entre les quals una mostra filatèlica sobre segells de les colònies africanes espanyoles, propietat del gandesà Pere Royo, a la Casa Abadia. Altres exposicions que es podien visitar a la festa eren les de manualitats: “Cabòries de fil i cotó”, a sala Casa Abadia; "Darwin i l'evolució", al Parc natural dels Ports, i "Les plantes tintoreres dels Ports, Centre Interpretació Parc Natural dels Ports.
Altrament, les autoritats van assistir a l’acte en que els hereus del pintor Joan Lahosa Valimaña (Prat de Comte, 4 de novembre de 1902 - Barcelona, 5 d'octubre de 1981) van donar quatre quadres de l'artista al poble de Prat de Comte. L'acte d'entrega es va efectuar a la sala d'exposicions permanent de Prat de Comte que aplega bona part de l'obra de l'insigne pintor pratenc. La donació la va efectuar el fill del pintor, Joan Enric Lahosa i Puigferrat.
Durant tota la jornada, la Festa de l’Aiguardent ha ofert un mercades de productes artesanals i diferents tallers i activitats vinculades al món de l'aiguardent i la destil·lació.
Les activitats de diumenge 15 d'octubre van ser:
08.00 h. Inici del XIV Concurs de pintura ràpida Joan Lahosa i Valimaña. Els participants han d'anar a segellar les teles a l'Ajuntament.
11.00 h. Destil·lació d'aiguardent. Lloc:Antiga destil·leria i cases del poble.
11,00 h. Destil·lació d'espígol. Lloc: Destil·leria d'espígol als baixos de l'Abadia.
11.00h. Obertura de les exposicions.
11:30 Taller "Taller de plantes tintoreres", a càrrec de Cinthia Jardineria, al punt d'informació del Parc (Cal inscriure's).
12:00 h. Venda d' alambins i altres articles relacionats amb el món de la destil·lació.
12.00 h. Presentació del llibre" Biografia del pintor Joan Lahosa". Lloc: Sala d'exposicions Joan Lahosa.
12.30 h. Tast de vermuts, a càrrec del Celler Mariol. Lloc: Punt d'informació del Parc (Cal inscriure's).
14.00 h. Tancament de la fira fins la tarda.
15.00 h. Lliurament de premis del XIV Concurs de Pintura Ràpida Joan Lahosa Valimaña. Les obres del concurs estaran exposades a la Sala d'exposicions "Joan Lahosa i Valimaña".
16.30 h. Obertura d'exposicions.
16:30 h. Destil·lació d'aiguardent. Tas d'aiguardents artesanals, com a novetat aquest any l'aiguardent de garrofa. Lloc: Antiga destil·leria i cases del poble.
16.30 h. Destil·lació d'espígol. Lloc: Antiga destil·leria d'espígol, als baixos de l'Abadia,
17.00 h. Venda d' alambins i molts més articles relacionats amb el món de la destil·lació.
17.00 h. Ballada de jotes, amenitzada per la xaranga "Tal com Sona" de Paüls.
18.00 h. Tast de gintònics. Presentació i tast comentat de 4 tipus de gintònics a càrrec d'Imma Monclús de Gotim Tortosa. Lloc: Punt d'Informació del Parc (Cal inscriure's).
19.00 h. Taller Chartreuse. Lloc: Casal Municipal.
20.00 h. Tancament de la fira.

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································
·································
·································
  3r Premi Administració Oberta 2017

Cercador de les administracions públiques