1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


Horta de Sant Joan celebra la novena festa de 'La Dolça Tardor', dedicada al mostillo

Horta de Sant Joan ha celebrat avui la novena edició de la "La Dolça Tardor. Festa del Mostillo i Productes d'Artesania", una mostra de productes d'elaboració artesana que ha retut homenatge a les tradicions i els costums de la terra i on s'ha pogut trobar el bo i millor dels productes que la tardor ofereix.

El certamen ha comptat amb més de 50 parades d'exposició i venda, i ha  promocionat majoritàriament els dolços típics de la zona. El principal protagonista de la celebració ha sigut elmostillo, unes postres tradicionals, d'elaboració artesana, a base most de raïm, que en aquesta ocasió han sigut elaborades per l'Associació de Dones "Col·lectiu de Dones Bàrbara" i distribuïdes entre el públic a l'estand de l'entitat situat a la plaça de l'Església.

La Dolça Tardor ha tingut lloc matí i tarda als principals carrers i places del Nucli Antic d'Horta de Sant Joan, concretament en l'àrea compresa entre la plaça de l'Església, la plaça de Sant Salvador, el carrer de Santa Anna i el carrer de Picasso.

Els organitzadors municipals s'han mostrat satisfets per la resposta aconseguida per part dels expositors i el públic, i consideren que amb la celebració d'aquesta novena edició el certamen es pot considerar com a plenament consolidat dins del calendari festiu d'Horta de Sant Joan.

La pogramació dels actes s'ha iniciat amb la inauguració a càrrec d'Àngel Vilamajó Farré, autor del llibre El Cor d'Horta, i la  benedicció de la festa pel mossèn de la Parròquia. Posteriorment, l'alcalde de la població José Antolí i la regidora Soraia Roig han fet entrega d'uns guardons a un grup de xiquets de la població.

Durant tot el dia s'ha pogut gaudir dels dolços més tradicionals de la terra i dels productes d'artesania oferts pels firaires i les entitats presents al recinte. S'ha celebrat també un taller per als més petits a càrrec de l'Associació de Joves "Passeu-me la bóta". A la tarda hi ha hagut una ballada de la jota d'Horta i d'altres poblacions veïnes, el sorteig d'un lot de productes d'artesania i un berenar popular. 

En l'enllaç de sota es pot llegir la recepta del mostillo extreta de La Gastroteca:

http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-receptes/mostillo/

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································
·································
·································
  3r Premi Administració Oberta 2017

Cercador de les administracions públiques