1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


Taller sobre Estratègies d’intervenció per a garantir els drets de les persones LGBTI i contra la discriminació adreçat al personal dels Ens Locals

Des de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Terra Alta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, s’organitza un Taller sobre  Estratègies d’intervenció per a garantir els drets de les persones LGBTI  i contra la discriminació: Llei 11/2014, del 10 d’octubre adreçada  al personal dels Ens Locals, el proper dia 22 de desembre, de les 10 fins les 14 hores, al Telecentre del Consell Comarcal de la Terra Alta - c/ Povet de la Plana, s/n, de Gandesa.

La llei 11/14, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, bisexuals, trensgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia especifica a l’art. 3.2 que la Generalitat i els Ens Locals han de garantir el compliment de la Llei i promoure els condicions per fer-la plenament efectiva en els àmbits competencials respectius. Una acció a desenvolupar per l’Ens Local és la d’oferir formació i sensibilització als treballadors/es de l’Administració Local.

Les persones interessades en assistir a la sessió han de formular la inscripció enviant un mail a l’adreça electrònica Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . El termini per fer les inscripcions finalitza el dia 18 de desembre.

Es lliurarà un certificat d’assistència a les persones que assisteixin un 80% de  la sessió.

 

Taller:Estratègies d’intervenció per a garantir els drets de les persones LGBTI  i contra la discriminació: Llei 11/2014, del 10 d’octubre.

Presentació:

Tal com es regula a l’article 1 “objecte” de la Llei 11/14: “Aquesta llei té per objecte establir i regular els mitjans i les mesures per a fer efectiu el dret a la igualtat i a la no discriminació per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere, en els àmbits, tant públics com privats, sobre els quals la Generalitat i els ens locals tenen competències.” Així mateix, l’article 10 “Formació i Sensibilització”, estableix:


“1. Les administracions públiques de Catalunya han de garantir la formació i la sensibilització adequada dels professionals que fan tasques de prevenció, detecció, atenció, assistència i recuperació en els àmbits de la salut, l’educació, el món laboral, els serveis socials, la justícia i els cossos de seguretat, l’esport i el lleure, i la comunicació.”

 Així mateix l’article 11 de l’esmentada Llei estableix el deure d’intervenció de les administracions públiques si tenen coneixement d’una situació de risc o tenen sospita fonamentada de discriminació o violència per raó de orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

 

Objectius:

1. Donar a conèixer les estratègies per aplicar a les polítiques públiques lgtbi.

2. Conèixer els conceptes i les definicions més importants i innovadores de la llei.

3. Conèixer el pla d’actuació de les polítiques lgtbi i les actuacions més importants que desenvolupen els diferents departaments de la Generalitat, el Servei d’Atenció Integral i els protocols d’actuació.

 

Persones destinatàries:

Treballadors i treballadores dels ens locals

Programa:

1 .La construcció social del gènere i els estereotips que ens poden condicionar en la nostra tasca diària.

2. La Llei 11/14 , del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i interssexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia: Estructura i eines pel seu desplegament.

3. Denúncies, casos pràctics i procediment administratiu.

 

Metodologia:            Pràctica-reflexiva

Professorat:              Paula Alcaide

Lloc:                          Telecentre del Consell Comarcal de la Terra Alta

                                   Carrer Povet de la Plana s/n

                                   43780 Gandesa

Dia:                             22 de desembre de 2017

Durada:                      4 hores ( de 10:00 a 14:00 hores)

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································
·································
·································
  3r Premi Administració Oberta 2017

Cercador de les administracions públiques