1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


Catorze restaurants de la Terra Alta participen a les Jornades Gastronòmiques del Corder 2018

 

La comarca de la Terra Alta celebrarà del 23 de febrer al 25 de març les novenes Jornades Gastronòmiques del Corder, un certamen gastronòmic que té l'objectiu de promocionar els productes de qualitat de la contrada, especialment el corder, però també l'oli i el vi, entre altres.


En l'edició d'enguany s'han sumat a la iniciativa un total de catorze restaurants de les poblacions d'Arnes, Batea, Bot, Gandesa, Horta de Sant Joan, el Pinell de Brai, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs. A partir d’aquest divendres oferiran menús especials en què la carn de corder hi serà present, sobretot en els plats principals, acompanyada de l'oil, el vi, les pastes, la mel, els licors... de la Terra Alta.

L’acte inaugural va tindre lloc el dijous 22 de febrer a les instal·lacions del Club Esportiu de Bot, amb la presència del president comarcal, Carles Luz, i l’alcalde Lluís Agut. També van fer parlaments el president de la denominació d’origen vinícola Terra Alta, Joan Arrufí; la representant de la denominació d’origen protegida de l’oli de la Terra Alta, Candelària Andreu, i la nova
presidenta de l’Associació de Turisme Rural, Carme Miró.

En opinió de l'organització, la preocupació per una alimentació sana, basada en productes de qualitat, elaborats d'una manera sostenible i natural està a l'ordre del dia, i cada cop el consumidor valora més els productes ecològics o integrats, de proximitat, de quilòmetre zero, i el corder de la Terra Alta encaixa perfectament en aquests criteris.

El president comarcal, Carles Luz, va indicar que la carn del corder criat a la Terra Alta té unes característiques especials perquè és el producte del treball d'uns pastors que mantenen viva la ramaderia extensiva, tradicional de les nostres comarques, i del sacrifici dels animals a la mateixa comarca. Tot plegat, segons Luz, és garantia de qualitat, de benestar animal i de sostenibilitat.

 
S'ha editat un desplegable amb tota la informació de les jornades i dels menús, que tenen uns preus d'entre 25 i 40 euros. Les Jornades són una iniciativa del Consell Comarcal que compta amb el suport de la DOP Oli de la Terra Alta, de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i de l'Associació de Turisme Rural comarcals.
 

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································
·································
·································
  3r Premi Administració Oberta 2017

Cercador de les administracions públiques