1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


Taller publicoprivat sobre l’impacte socioeconòmic del Camí Natural – Via Verda de Val de Zafán

Avui, dia 5 de febrer de 2019, ha tingut lloc al Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports de Prat de Comte un taller amb la participació d’una cinquantena d’agents públics i privats, en el qual han pogut analitzar l’impacte socioeconòmic, el diagnòstic i les perspectives de futur de la Via Verda Val de Zafán  (Terol-Tarragona). Aquesta acció és una iniciativa de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols (FEE), entitat que està realitzant, per encàrrec del Ministeri d’Agricultura, Pesca y Alimentació (MAPA), un estudi sobre l'ús i impacte socioeconòmic dels camins i les vies verdes inclosos dins del Programa Nacional de Desenvolupament Rural (PNDR).

El Camí Natural Via Verda Val de Zafán ha estat un dels sis itineraris pilot elegits pel Ministeri i l’equip redactor de l’estudi per a la celebració d’un taller amb entitats publiques i privades. Aquest taller, la tècnica i dinàmica del qual ha estat la d’un grup de discussió amb preguntes obertes, té com a objectiu completar l’estudi en curs que s’està realitzant mitjançant una enquesta i entrevistes als gestors de camins naturals i vies verdes de tot l’Estat. La visió i l'opinió dels empresaris, les entitats publiques i els agents socials de la zona és fonamental per a complir amb els objectius de l’estudi i aproximar-se a un amidament de l’impacte d’aquests itineraris al territori.

En el decurs de la sessió, s’han assenyalat un seguit de mancances que s'haurien de solucionar per a potenciar encara més aquest actiu turístic, com ara l'execució de la totalitat dels trams que conformen la via de Val de Zafán o la creació d’un òrgan de gestió, manteniment i promoció únic amb la implicació del sector públic i privat, amb la dotació de més recursos econòmics per part de les administracions supracomarcals amb la finalitat de contribuir a la despesa global.

La Via Verda ha generat un important impacte social i econòmic al territori, ja que desestacionalitza la demanda, ofereix oportunitats de negocis, fixa la població al territori i ha esdevingut un gran reclam turístic que ha contribuït molt positivament al desenvolupament de les comarques incloses en el seu recorregut.

 

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································
·································
·································
  3r Premi Administració Oberta 2017

Cercador de les administracions públiques