1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


Nou periodistes especialitzats en turisme visiten la comarca de la Terra Alta

Nou periodistes d'arreu de l'estat espanyol especialitzats en turisme i viatges han visitat avui la comarca de la Terra Alta en el marc del viatge de premsa organitzat per l'Ajuntament de Morella, el Consell Comarcal del Matarranya i el de la Terra Alta, juntament amb les associacions empresarials dels tres territoris (Associació d'Empresaris Turístics de Morella, Associació d'Empresaris Matarranya i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Terra Alta), en el marc del projecte "Tres territoris, una sola terra".

 

El programa s'ha iniciat al matí a Horta de Sant Joan, des d'on el grup ha efectuat una passejada en bicicleta per la Via Verda fins a l'estació de la Fontcalda. Posteriorment, els periodistes han assistit a un tast d'olis de la DOP Oli de la Terra Alta  a l'Hotel Nou Moderno, on ha tingut lloc un dinar en el marc de les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta.

A la tarda, s'ha fet estada a Corbera d'Ebre, on s'ha visitat el Centre d'Interpretació 115 dies i el Poble Vell de Corbera d'Ebre. Posteriorment s'ha visitat la poblacó de Gandesa, concretament el Centre per al Foment de la Cultura del Vi i de l'Oli de  Gandesa i el Celler Cooperatiu de Gandesa.

Aquest viatge de premsa forma part d'un programa per potenciar el turisme i les relacions comercials entre els tres territoris (Morella, el Matarranya i la Terra Alta), ateses les característiques comunes de la zona. Es va iniciar el dijous passat a Morella, ha continuat avui a la Terra Alta i demà i demà passat les activitats es concentraran al Matarranya.

'Tres territoris, una sola terra'


Morella, el Matarranya i la Terra Alta estan dividides administrativament en tres províncies i comunitats autònomes diferents, però comparteixen una cultura i una forma de vida molt semblants: en èpoques passades, els antics llaços comercials, amb rutes que començaven a l'interior i arribaven fins al Mediterrani i viceversa; les fires, que suposaven el punt de trobada comercial; els vincles que s'estableixen entre les tradicions de cada comarca, similars en molts aspectes; la gastronomia, amb plats i postres que encara que canviïn de nom tenen el mateix gust… En l'actualitat, quant a agricultura, als tres territoris es conrea l'olivera, la vinya i l'ametlla. En ramaderia, els productes carnis derivats del porc i del be són la base econòmica de les tres àrees. Les manifestacions culturals, la gastronomia, el paisatge, l'arquitectura o la llengua, fan que el visitant no distingeixi les fronteres administratives, i relacioni les tres comarques amb un únic territori.

Participants al viatge de premsa

Els periodistes que participen en aquest viatge de premsa són:


Ángel López-Soto: és freelance i col·labora en diversos mitjans escrits tots els mesos: El Mundo, El País & El País Setmanal, Jo Dona (secció viatges), Siete Leguas (revista de viatges d'El Mundo), és director de la publicació digital GEA Photowords i col·laborador de Condé Nast Traveler, entre uns altres.


Jordi Jofré Neyra: de la revista Viatjeros, (té versió digital i impresa)

Óscar Marín, de Descobrir Catalunya i el blog El plaer de viatjar

Araceli Infante Castellanos: dels serveis informatius de La Sexta, i autora del blog Un paseo por el mundo, de Tele5.

Paco Bellido: responsable del blog de viatges Cuaderno de Viaje(http://viajero.blogalia.com/), un dels més veterans de la xarxa.

Laura Torralba: autora del blog Lala Viajera.


Ana Fañanás: del mitjà Tripwolf d'Espanya

Verónica Montuenga: del blog Diario del Viajero, El Próximo Viaje iViajandopor.com


Javier García Blanco: col·laborador en Viajes en el Objetivo, revistaHistoria de Iberia Vieja, Ocho Leguas (la revista de viatges de l'edició digital d'El Mundo)

Programa del viatge de premsa


Dijous 24 d'octubre


08:30 Esmorzar. 

09:30 Recepció a Morella. Ajuntament. 

10:30 Activitat al complex esportiu Saltapins 

13:00 Visita a la formatgeria Pastor de Morella. 

14:30 Dinar 

16:30 Passeig per la localitat, visita guiada a la basílica i pujada al castell. Després de baixar del castell, breu visita al museu paleontològic a l'església de Sant Miquel 

19:30 / 20:00 Temps de descans 

Sortida en fer-se fosc per fotografiar Morella il·luminada des de diferents punts 

21:30 Sopar 

Nit a Morella 


Divendres 25 d'octubre

08:30 Sortida de Morella. 

09:30 Allotjament a Horta de Sant Joan. Sortida d'Horta de Sant Joan cap a l'antiga estació de la Via Verda 

09:45 Sortida amb bicicleta fins a l'estació de Prat de Comte. Via Verda. 

11:45 Arribada a l'estació de Prat de Comte. Trasllat fins a Horta de Sant 
Joan. 

12:45 Sortida des d'Horta de Sant Joan cap a Vilalba dels Arcs (30 km). 

13:15 Arribada a Vilalba dels Arcs. Tast d'olis, DOP Oli de la Terra Alta  a l'Hotel Nou Moderno. Ruta de l'Oli. 

14:00 Dinar a l'Hotel Nou Moderno, de Vilalba dels Arcs. 

16:00 Sortida cap a Corbera d'Ebre.

16:30 Visita al Centre d'Interpretació 115 dies de Corbera d'Ebre. 

17:00 Visita al Poble Vell de Corbera d'Ebre. 

17.30 Sortida cap a Gandesa. 

17:45 Arribada al Centre per al Foment de la Cultura del Vi i de l'Oli de 
Gandesa. Paisatges del vi. Visita al centre i tast de vins DO Terra Alta. 

19:00 Visita guiada al Celler Cooperatiu de Gandesa. 


20:00 Descans.

21:00 Sopar al restaurant Sibarites. 

Trasllat a Horta de Sant Joan (hotel).


Dissabte 26 d'octubre 

09:30 Sortida en direcció a la ruta dels "Primers Pobladors". Visita de les pintures rupestres, túmuls funeraris i poblat iber a Calaceit. 

12:30 Visita a l'ermita de la Mare de Déu de la Font, al municipi de Pena-roja de Tastavins. i Inhóspitak (subseu Dinópolis). 

13:30 Degustació de pernil i embotits. 

14:00 Dinar.

16:30 Visita de l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia, Santa Bàrbara i la població de la Freixneda. 

18:30 Visita nucli antic de Vall-de-roures. 

20:00 Descans a l'hotel.

21:00 Sopar.


Diumenge 27 d'octubre 

10:45: Passeig pel Parrissal. 

12:00 Fira dels Bolets a Beseit.

13:00 Dinar.

16:00 Sortida cap a Saragossa.

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································
·································
·································
  3r Premi Administració Oberta 2017

Cercador de les administracions públiques