1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


La Terra Alta forma guies especialitzats en enoturisme

El passat divendres 22 de novembre es va realitzar una sortida de camp en el marc del seminari “Guies territorials d’enoturisme a la Terra Alta”, en la qual van participar una quinzena de persones.

 

L’objectiu de la sortida era conèixer sobre el propi terreny la Terra Alta, el guiatge enoturístic en els cellers així com les  implicacions i repercussions sobre el funcionament del cellers i les seves ventes.

La visita es va allargar durant tot el dia. Al matí es van visitar dos cellers del municipi de Gandesa (Celler Cooperatiu i Celler Bàrbara Forés) i una exposició d’art vinculat al món del vi, ubicada a l’allotjament turístic Casa dels Abeuradors. Aprofitant l’assistència del propietari de l’allotjament, alumne del curs, es van explicar els orígens de la idea de crear l’exposició conjuntament amb un celler del territori, tot establint col·laboracions amb els artistes i artesans de la comarca creadors de les obres exposades.

A la tarda es van visitar dos cellers més del municipi de Batea (Celler Piñol i Celler Altavins Viticultors) i es va finalitzar la jornada amb una visita guiada pel municipi amb l'acompanyament de Pere Rams, arqueòleg local, qui va donar a conèixer, des d’un punt de vista històric, el nucli antic de Batea.

Les visites als cellers es van dur a terme per part dels propis productors i responsables de les visites al celler. Més que realitzar una visita de caràcter turístic, l’explicació es va centrar a donar a conèixer els diferents projectes enoturístics dels distints cellers, tot explicant com es duen a terme les visites guiades, com es gestionen els grups quan visiten l’equipament, quines propostes enoturístiques s’ofereixen en l’actualitat al celler i quins projectes enoturístics tenen pensat per a un futur, entre altres aspectes vinculats amb l’activitat turística al celler.

Totes les visites van finalitzar amb un tast de vi, moment que va afavorir el diàleg entre els assistents i els celleristes per a resoldre dubtes i aportar comentaris.

Aquest seminari s’integra dins l’acció “Seminaris per a la capacitació d’agents turístics de la Terra Alta”, subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques”, cofinançada pel Fons Social Europeu.

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································
·································
·································
  3r Premi Administració Oberta 2017

Cercador de les administracions públiques