Viatge de benchmark per a conèixer les millors pràctiques d’oleoturisme a les Garrigues i Segrià Sec
- Detalls
- Publicat el Divendres, 08 Febrer 2019 08:34
Inscriu-te!
Aquest programa està dissenyat per mostrar experiències i visites oleoturístiques que difereixin entre elles, tant pel tipus d’agent que les organitza com pels públics als quals van dirigides, de manera que el ventall de propostes sigui el més ampli i útil possible. També tindrem l’oportunitat de conèixer alguns dels agents més implicats en el desenvolupament de l’oleoturisme en aquest territori i que ens expliquin el seu recorregut en el desenvolupament de l’oleoturisme a les Garrigues-Segrià Sec.
Cost de les visites + dinar (esdeveniment gastronòmic): 20 €persona
La sortida serà desde el Centre Empresarial de Gandesa Polígon Industrial “ La Plana”, Parcela 33.
En transport propi, optimitzant vehicles.
Taller publicoprivat sobre l’impacte socioeconòmic del Camí Natural – Via Verda de Val de Zafán
- Detalls
- Publicat el Dimecres, 06 Febrer 2019 08:44
El Camí Natural Via Verda Val de Zafán ha estat un dels sis itineraris pilot elegits pel Ministeri i l’equip redactor de l’estudi per a la celebració d’un taller amb entitats publiques i privades. Aquest taller, la tècnica i dinàmica del qual ha estat la d’un grup de discussió amb preguntes obertes, té com a objectiu completar l’estudi en curs que s’està realitzant mitjançant una enquesta i entrevistes als gestors de camins naturals i vies verdes de tot l’Estat. La visió i l'opinió dels empresaris, les entitats publiques i els agents socials de la zona és fonamental per a complir amb els objectius de l’estudi i aproximar-se a un amidament de l’impacte d’aquests itineraris al territori.
En el decurs de la sessió, s’han assenyalat un seguit de mancances que s'haurien de solucionar per a potenciar encara més aquest actiu turístic, com ara l'execució de la totalitat dels trams que conformen la via de Val de Zafán o la creació d’un òrgan de gestió, manteniment i promoció únic amb la implicació del sector públic i privat, amb la dotació de més recursos econòmics per part de les administracions supracomarcals amb la finalitat de contribuir a la despesa global.
La Via Verda ha generat un important impacte social i econòmic al territori, ja que desestacionalitza la demanda, ofereix oportunitats de negocis, fixa la població al territori i ha esdevingut un gran reclam turístic que ha contribuït molt positivament al desenvolupament de les comarques incloses en el seu recorregut.
Taller per analitzar l'impacte socioeconòmic de l'impacte de la Via Verda a Prat de Comte
- Detalls
- Publicat el Dimarts, 05 Febrer 2019 08:21
La Fundación de los Ferrocarriles Españoles (FFE) està realitzant, per encàrrec del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), un estudi sobre el "Nivell d'ús i impacte socioeconòmic dels Camins Naturals i Vies Verdes inclosos dins del Programa Nacional de Desenvolupament Rural (PNDR) ".
El Camí Natural Via Verda Val de Zafan (Terol-Tarragona) ha estat un dels 6 itineraris "pilot" elegits pel Ministeri i l'equip redactor de l'estudi per a la celebració d'un taller amb entitats públiques i privades.
La tècnica i dinàmica d’aquest taller serà la d'un grup de discussió amb preguntes obertes i té com a objectiu completar l'estudi en curs que s'està realitzant a través d'una enquesta i entrevistes als gestors de Camins Naturals-Vies Verdes de tot l'Estat espanyol.
La visió i opinió dels empresaris, entitats públiques i agents socials de la zona és crucial per complir amb els objectius de l'esmentat estudi i aproximar-se a un mesurament de l'impacte d'aquests itineraris en els territoris.
D'aquesta manera, el dia 5 de febrer, tindrà lloc un taller per analitzar l'impacte socioeconòmic de l'itinerari, diagnòstic i les seves perspectives de futur, amb les següents activitats:
• 9:30-10:30. Entrevista en profunditat als gerents / responsables del CN - VV Val de Zafán
• 11:00-00:30. Taller públic - privat sobre l'impacte socioeconòmic del Camí Natural - Via Verda Val de Zafán
Lloc: Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports. Ctra. T-330, km 27. Prat de Comte
La Terra Alta serà pionera en la implementació dels espais test agraris a Catalunya
- Detalls
- Publicat el Dimecres, 30 Gener 2019 09:36
La Terra Alta és un dels territoris seleccionats pel Projecte Innovador sobre espais test agraris, gràcies a la participació de la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal de la Terra Alta que participa com a soci beneficiari en el Grup Operatiu RETA, per impulsar una Xarxa d’Espais Test Agraris a l’Estat Espanyol. La manca de relleu generacional i la necessitat d’implementació de nous ramats al territori, són dos dels elements que han motivat l’entitat a formar part del Projecte Innovador.
Gràcies al suport de la Red Rural Nacional del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, en relació amb l’Associació Europea per la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles (AEI-Agri) i amb finançament FEADER, s’ha creat el Grup Operatiu RETA on hi col·laboren entitats catalanes i extremenyes. El projecte està liderat per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), que compta amb la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), amb l’Associació Rurbans-Escola de Pastors de Catalunya i amb la Federació d’ADF’s de la Terra Alta. Per la part Extremenya, són la Red Extremeña de Desarollo Rural (REDEX), el Grup d’Acció Local TAGUS, la Cooperativa Cooprado i la Universitat d’Extremadura, les entitats que hi participen activament. A més a més, el Grup Operatiu compta amb la col·laboració d’altres entitats com són la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Lleida, l’Associació Nacional de criadors d’oví de raça ripollesa (ANCRI), l’Ajuntament de Arroyo de la Luz i la xarxa francesa RENETA. El grup està coordinat per Neus Monllor, consultora agrosocial especialitzada en desenvolupament rural i relleu generacional.
Taller sobre l'impacte socioeconòmic del camí natural i la via verda de Val de Zafán a Prat de Comte
- Detalls
- Publicat el Dimecres, 30 Gener 2019 09:25
La Fundació dels Ferrocarrils Espanyols (FFE) està realitzant, per encàrrec del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), un estudi sobre el "Nivell d'ús i impacte socioeconòmic dels camins naturals i vies verdes inclosos dins del Programa nacional de desenvolupament rural (PNDR) ".
La tècnica i dinàmica d’aquest taller serà la d'un grup de discussió amb preguntes obertes i té com a objectiu completar l'estudi en curs que s'està realitzant a través d'una enquesta i entrevistes als gestors de camins naturals-vies verdes de tot l'Estat espanyol.
La visió i l'opinió dels empresaris,de les entitats públiques i dels agents socials de la zona és crucial per complir amb els objectius de l'esmentat estudi i aproximar-se a un mesurament de l'impacte d'aquests itineraris en els territoris.
D'aquesta manera, el dia 5 de febrer tindrà lloc al Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports, a Prat de Comte, un taller per analitzar l'impacte socioeconòmic de l'itinerari, diagnòstic i les seves perspectives de futur, amb les següents activitats:
• 9:30-10:30. Entrevista en profunditat als gerents / responsables del CN - VV Val de Zafán
• 11:00-00:30. Taller públic - privat sobre l'impacte socioeconòmic del Camí Natural - Via Verda Val de Zafán
Més articles...
- Organitzen tastos de vins i olis de la Terra Alta adreçats als restauradors participants a les X Jornades Gastronòmiques del Corder
- La xarxa Emprèn del Consell Comarcal de la Terra Alta dona suport durant l’any 2018 a nous emprenedors i consolida nous negocis
- Fotografies guardonades al XXIV Premi de Fotografia de la Terra Alta
- Eines de coneixement als professionals de la restauració
Actes
